måndag 19 november 2012

Kommer SAS överleva?

Det känns lite konstigt att  tänka sig att SAS skulle gå i konkurs, men precis som flera andra svenska storbolag, verkar flygbolaget vara riktigt illa ute. Det är inte utan att man känner en viss oro inför framtiden när stora bolag som SAS, SAAB och Volvo uppenbarligen knappt klarar av att vara konkurrenskraftiga (Ja för SAAB vet vi ju hur det gick).

Frågan är vad vi svenskar kommer jobba med i framtiden. Kanske kommer stora delar av befolkningen arbeta i Norge? Väldigt många unga svenskar som flyttar till Norge och får jobb, vilket är bra, men i längden är det nog inte så bra för Sverige som land.

Sen undrar jag lite vad som händer med SAS om ett år. Säg att alla fackförbund går med på att skriva under avtalet, finns det någon som uppriktigt tror att bolaget inte kommer befinna sig i en nästintill identisk situation nästa år? Men visst, försöka kan man ju alltid.

måndag 12 november 2012

Går i tankarna om att lära mig något nytt



Det är viktigt att förnya sig ibland för att få nya perspektiv på tillvaron. Just nu går jag med tankar om förnyelse, men jag har ännu inte bestämt mig för vad jag skall lära mig. Förmodligen kommer jag satsa på att gå någon kvällskurs. Att lära sig ett nytt språk skulle vara kul, men frågan är om jag har tillräckligt tålamod för att läsa så pass mycket att jag faktiskt lär mig konversera på det nya språket.  

En annan som jag ibland gått och tänk att man skulle göra är att gå en HLR utbildning för att få 100% koll på detta. Har visserligen själv bra koll på detta, men jag vet att teknikerna ständigt förändras och dessutom skulle jag nog kunna dra med mig lite människor i min omgivning till en sådan kurs.

Vad jag också tycker skulle var riktigt kul att göra, är att lära mig mer om webbdesign. Tycker det är väldigt roligt att sitta och hålla på med grafiska profiler i Photoshop, men har tyvärr inte särskilt bra koll på hur man skapar hemsidor. Vet att det finns kurser som ger grunderna inom webbdesign och det hade varit kul att vara med på en sådan kurs.

Får nog ta och fundera lite till, har nämligen bara möjlighet att satsa på ett av de ovanstående alternativen.  Konstigt att det alltid skall vara så svårt att bestämma sig. Men samtidigt är det ju kul att man vill flera olika saker samtidigt.

Frågan är bara vad man skall välja?