onsdag 31 juli 2013

Blir galen på alla dessa bananflugor!



Det märks verkligen att rötmånaden är här. Hemmet har nämligen invaderats av bananflugor, dessa ettriga småvandaler. Nu gäller att inte lämna minsta lilla smula efter sig! Det går säkert bara man vill.
Nu är bara frågan hur man tar kål på dessa små rackare. Har provat med att hälla ättika i ett glas med vatten, där jag även droppade i ett par droppar med diskmedel, men tyvärr tog de bara kål någon bananfluga och merparten tycks inte gå på detta simpla trick. 


Läste någonstans att det mest effektiva är att dammsuga upp dem och sedan snabbt kasta dammsugarpåsen. Funderar på att prova detta, men hade varit skönt om det fanns något riktigt bra knep som man kan ta till nästa gång man slarvar med att slänga fruktskalen …

Någon som har några bra tips på hur man blir av med bananflugor?

måndag 22 juli 2013

Underbart att springa om kvällarna



Har precis börjat jogga om dagarna helt underbart nu när solen värmen om kvällarna. De bästa med att springa är att man kan göra det precis när man vill och när det passar. Tidigare var jag medlem på gymmet (vilket jag visserligen fortfarande är under höst och vinter) men under sommaren finns det ingen anledning att ha ett dyrt gymkort eller att springa på löpband för den delen.


http://img1.holidayiq.com/photos/jo/Jog-Falls-Photos-Sunset-at-Kotegudda-HaalkereHomes-199112-1-jpg-uploadimages-510x286-1357280093.jpg

En sak jag har funderat en del över alla som har pulsklockor när de är ute och joggar. Varför har man de? Självklart är det inget problem i sig att man vill ha på sig en sådan klocka, men jag tycker ändå de är intressant att förstå varför man satsar på en svindyr pulsklocka om man inte tänker sig satsa på elitidrott. För mig känner det mest som ännu en onödig pryl som en fax eller nummersökare.  Själv kör jag efter principen känner jag mig andfådd och svettig är jag på rätt linje, hur tänker du?

tisdag 16 juli 2013

Börjar du också tröttna på Facebook?



För ett par år sedan kändes det självklart att gå med och skapa en profil på Facebook, idag känns det inte lika självklart. Knappast är jag väl ensam om att tycka att allt för mycket privat information läggs ut för allas beskådan. Man kan fråga sig vad det gör med människor att öppet publicera så mycket information om sig själv och vad som händer när man själv har möjlighet att läsa alla andras ”hemligheter”. Nu är det ju visserligen långt ifrån alla som lägger ut statusuppdateringar varje timme eller som avslöjar hemligheter på Facebook, men det är tillräckligt många och nu känns det uttjatat. 


 Roligare hade varit om det skapades någon ny social mötesplats där man istället fokuserade på olika intressen. Idag finns det mängder av olika forum och bloggar som handlar om allt från inredning till djuphavsdykning. Visserligen finns det även grupper för dessa aktiviteter på Facebook, men de är svåra att hitta och ofta tyvärr inte speciellt aktiva. Kort och gott hade de varit kul med lite mer social substans och mindre skvallerplank.