måndag 16 december 2013

Lucia – ljust i mörkret eller hur var det?

Alla föräldrar går med sina barn till dagis och skolan idag, upp klockan alldeles för tidigt, på med spökdräkter och röda sidenband, kliande glitter på huvudet och allt ska ovanpå ytterkläderna! Hur i hela världen lyckas vi? Man bara kör på, vi har direktiv att stå utanför 07.45, det är mörkt och kallt men det är Lucia och då gör man bara, ungefär som under alla andra dagar, fast lite märkligare och lite mysigare.

Vi körde på blandat tema som vanligt. Trollspö, tomteluva, stjärngossedräkt och sidenband. Varför välja, när man kan få alltihop? Och sedan kom det – tåget, små förväntansfulla och på tok för varma barn skred över, nej jag skämtar bara, rultade framåt med förväntan över applåder och beröm. De tog ton och hej, vad det lät. Gräsligt faktiskt, precis som det ska vara. Och sedan var det slut, vi gick in och åt lite gröt, sa hej till alla och vi föräldrar gick hem. Tack för påhälsningen.

Jag vet inte vad det var, det var bara något i luften, som gjorde mig sådär mystiskt obekväm inuti. Kanske var det uppståndelsen i mörkret som inte riktigt spelades ut eller så var det den abrupta återgången till verkligheten efteråt. Jag har i vart fall ett 20-bitars pepparkakshus att bygga, 50 madelmassafigurer att doppa i choklad och en hel gran att köra hem och lukta på. Det är allid nåt i mörkret. Sedan blev det ju dags att inhandla alla piffiga juloutfits förstås. Vi körde på Zalando rabattkod hade vi också så det blev riktigt billigt i år. Det där med rabattkod ska man inte förkasta alltså, det är bra grejer.

Så efter idag är det helg, några dagar som jag ska se till blir sådär julmysigt härliga utan uppehåll, sedan kommer julafton och sedan var det slut. Som ett ljus i mörkret, sedan då? Nytt år! För att börja om, en ny start med nya ljus. Kanske skaffar vi  en gran även nästa år, gör lite pepparkakor och doppar mandelmassa. Man får passa på när tillfälle ges att njuta, att vara med barnen och göra något speciellt hela familjen. Det är inte ofta det händer egentligen, att man får mysa till sådär mycket som man gör under julen. Nu ser jag redan fråm emot nästa års jul! =) Framförallt ser jag fram emot Lucia, ett ljus i mörkret, med sidenband och kliande glitter i håret. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar