tisdag 9 oktober 2012

När vintern smyger sig på

Det märks verkligen att mörkare och kallar tider är på intågande. När jag tog mig hem igår från träningslokalen insåg jag hur mörkt det är redan vid 19-tiden. Dessutom hade jag på mig en ganska tjock höstkappa, men väl ute i höstrusket kändes det som om en tjockare vinterjacka hade kunna hjälpa till. Som tur var hade jag i vart fall lyckats komma ihåg att ta med mig paraplyet, så jag slapp bli blöt!

En annan sak som slog mig på min vandring bland bilar, cyklister och andra medtrafikanter, är hur oskyddad man är i mörker som fotgängare. Som liten brukade jag alltid bära minst två reflexer som gjorde att jag syntes i mörkret, men som med åren har jag blivit sämre på detta. Men sedan gårdagens minst sagt utsatta vandring, har jag bestämt mig för att återuppta reflexbärartraditionen.

I mitt fall kommer jag behöva införskaffa ett par nya, förmodligen kommer jag välja att handla reflexer hos relation reminder dem har nämligen ett par väldigt mysiga alternativ. Du som redan har ett par gamla reflexer sedan tidigare år, bör se till att prova dessa och försäkra dig om att de verkligen fungerar innan du börjar använda dem. Reflexer slits nämligen med tiden och det är väldigt vanligt att billiga gratis varianter fungerar undermåligt efter något år eller redan från början. Ett knep för att testa om din reflex är tillräckligt bra för att skydda dig i mörkret, är att placera den i ett mörkt rum med fönsterinblick, jämte en reflex som du vet fungerar. Släck ljuset och gå ut ur rummet, lys sedan med en ficklampa på reflexerna.

2 kommentarer:

 1. Ja men fy vad det har blivit mörkt! Och här regnar det bara och då blir det ännu mörkare.
  Reflexer ja...av nån konstig anledning så verkar människan tro att hon syna överallt, även jag...Måste nog fixa nya reflexer jag oxå!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi människor är lite lustiga :)
   Kram

   Radera